خودآزمایی پستان و تشخیص خانگی سرطان پستان

خودآزمایی سرطان پستان

تشخیص خانگی سرطان پستان تا چقدر درست است؟

زنان باید بدانند که پستان هایشان در حالت عادی چه وضعیتی دارند تا بتوانند هرچه سریعتر، از طریق معاینه سینه تغییرات آن را تشخیص دهند. در عین حال زنان باید بدانند که هر تغییر در پستان، به معنی وجود سرطان نیست.

در زنانی که معاینه سینه انجام می‌دهند بیشتر سرطان ها در مراحل ابتدایی یعنی زمانیکه شانس خوبی برای معالجه موفقیت آمیز وجود دارد، تشخیص داده می شوند. در انگلستان، بیش از نیمی از سرطان‌های تشخیص داده شده در خلال غربالگری و معاینه سینه، در مراحل بسیار ابتدایی، هنگامی که [توده‌های سرطانی] کوچک هستند و به غدد اطراف پستان سرایت نکرده اند، تشخیص داده شده‌اند.

همه ی زنان بایستی پستان های خود را ماهی یکبار معاینه کنند. اگر هنوز یائسه نشده اید، بهترین زمان انجام معاینه در اولین روزهای پس از اتمام خونریزی است. زیرا در این زمان کمترین میزان درد یا تورم پستانی وجود دارد. اگر دیگر عادت ماهانه نمی شوید، یک روز از ماه را انتخاب کرده و این معاینه را به طور منظم هر ماه در همان تاریخ انجام دهید.

این معاینه گرچه کمی وقت گیر است اما دشوار نیست. خودآزمایی سرطان پستان بهتر است هر ماه در تاریخ معین و به روش مشخصی انجام شود. توصیه میشود خانم ها از سن ۲۰ سالگی به بعد خودآزمایی را انجام دهند و بهترین زمان انجام معاینه روز ۵ یا ۶ از شروع عادت ماهیانه است. در این زمان پستان ها کم ترین حساسیت و سنگینی را دارند در نتیجه انجام معاینه راحت تر و نتیجه دقیق تر خواهد بود.

دیگر یافته های پزشکی
آیا حین جراحی سرطان پستان باید غدد لنفاوی زیر بغل خارج شود؟

 

معاینه سینه ها در خانه
خودآزمایی سرطان پستان در خانه

نحوه معاینه سینه ها توسط خود فرد

معاینه سینه ها در خانه

  • برای معاینه سینه باید در حالیکه لباس های خود را در آورده‌اید در مقابل آینه بایستید و به هر یک از پستان هایتان به طور جداگانه نگاه کنید. به اندازه، شکل، رنگ، حاشیه‌ها و جهت سینه ها و نوک سینه هایتان توجه نمایید.
  • هنگام معاینه سینه دستهایتان را بلند کرده و بالای سرتان قرار دهید و همانگونه که از یک سمت به سمت دیگر به آرامی می ‌چرخید به سینه هایتان نگاه کنید.
  • دست هایتان را محکم به کمرتان فشار دهید و شانه‌هایتان را به جلو بیاورید. اکنون به هر یک از سینه هایتان به طور جداگانه نگاه کنید.

حالا دست راست خود را بلند کرده و به پشت سرتان قرار دهید. با استفاده از انگشتان دست چپ، شروع به لمس پستان راست نمایید. این مرحله از معاینه سینه بهتر است در حمام و در حالیکه دست ها صابونی هستند انجام شود. از کنار خارجی پستان شروع به لمس کردن نموده و بصورت دایره‌ای، کل سینه را معاینه و لمس نمایید تا به نوک سینه برسید. سپس ناحیه بین سینه و زیر بغل و در آخر،‌ زیر بغل را معاینه نمایید. سپس این کارها را برای پستان چپ خود انجام دهید.

 

اگر هنگام بررسی و معاینه سینه مشکلی پیدا شد چه باید کرد؟

در صورت مشاهده هر گونه تغییری در پستانتان هنگام معاینه سینه در خانه، باید هر چه زودتر به پزشک متخصص درمان سرطان سینه مراجعه نمایید، خواه این مشکل در قسمت داخلی پستان، پوست آن و یا نوک پستان باشد. طبیعی است که در چنین مواقعی احساس نگرانی نمایید، اما سعی کنید به خاطر داشته باشید که از هر ۱۰ توده‌ای که در سینه پیدا میشود ۹ تای آن غیرسرطانی است. حتی اگر توده‌ای که در پستان شما وجود دارد سرطانی هم باشد، شکی نداشته باشید که تشخیص زودرس و به موقع و درمان مناسب آن، باعث افزایش احتمال معالجه کامل آن و کمک به روند شیمی درمانی سرطان سینه خواهد کرد.

دیگر یافته های پزشکی
بررسی اهمیت سونوگرافی در تشخیص به موقع سرطان

 

 

جهت مشاوره و یا درخواست نوبت حضوری دکتر مریم میرزایی مقدم متخصص انکولوژی، رادیوتراپی و شیمی درمانی با شماره های ۰۲۱۸۶۱۲۶۱۹۳ ـ ۰۲۱۸۶۱۲۶۳۹۵ و اینستاگرام ایشان در ارتباط باشید.

 

مطلب چقدر مفید بود؟

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *