علائم سرطان پروستات
نشانه های سرطان پروستات
در اولین مراحل هیچ نشانه ای در مردان مشاهده نمی شود. در مراحل بعدی نشانه ها شامل موارد زیر می شوند:
- تکرر ادرار، مخصوصا هنگام خواب در شب
- مشکل در شروع به ادرار کردن و جلوی ادرار را گرفتن
- جریان ضعیف یا با وقفه ادرار
- درد و سوزش هنگام ادرار یا نعوذ
- مشاهده خون در ادرار یا منی
علائم سرطان پروستات
وقتی یک شخص در مراحل آغازین سرطان پروستات قرار دارد، معمولا زمانی طول میکشد تا علائم قابل توجهی از بیماری در بدن وی ظاهر شود. درست مانند سایر اشکال سرطان، درمان این بیماری در مراحل آغازین بسیار راحتتر است؛ وقتی که هنوز این سرطان پیشرفت نکرده باشد، تشخیص زودهنگام و آگاهی از برخی اطلاعات برای مردان بسیار حیاتی و ضروری است. ولی اگر این بیماری وارد مراحل بعدی شود، ممکن است علائم زیر را در بدن بیمار ایجاد کند:
مشکلات ادراری
بسیار از نشانههای مربوط به سرطان پروستات در دستگاه ادراری نمایان میشوند. این سرطان ممکن است تخلیهی ادرار را با مشکل مواجه کند، فشار ادرار را کاهش دهد، باعث بروز درد هنگام ادرار و وجود خون در آن شود.
درد و ناراحتی
درد در نیمهی پایینی بدن از جمله نشانههای رایج میان مردانی است که به سرطان پروستات مبتلا میشوند. این درد معمولا در ناحیهی پایین کمر، پاها، و باسن رخ میدهد. همچنین ممکن است شخص مبتلا هنگام نشستن، در لگن خود احساس ناراحتی کند یا به طور کلی، در همهی استخوانّهای بدناش اندکی دچار درد شود.
اختلال نعوظ
شخص مبتلا ممکن است تواناییاش را برای حفظ نعوظ به اندازهی مناسب برای برقراری رابطهی جنسی از دست بدهد.
در حقیقت، حدود دو سوم از مردانی که به سرطان پروستات مبتلا میشوند، بسیاری از این علائم را در خود مشاهده نمیکنند. ولی یک سوم باقیمانده معمولا متوجهی حداقل یکی از این علائم میشوند.
غربالگری در سرطان پروستات
سرطان پروستات در مردان زیر ۴۰ سال شیوع کمتری دارد و احتمال ابتلا به سرطان پروستات در مردان بالای ۵۰ سال افزایش مییابد.
این بیماری علامت مشخصه و خاصی ندارد و فقط و فقط در تست های غربالگری این بیماری تشخیص داده میشود.
رایج ترین تست های غربالگری توصیه شده برای سرطان پروستات
رایج ترین تست های غربالگری سرطان پروستات عبارتند از:
۱- آنالیز آنتی ژن خاص پروستات (PSA) از طریق خون
۲- معاینه رکتال (معاینه پروستات با انگشت از طریق مقعد)
غربالگری میتواند سرطان را در مراحلی زودتر از مواردی که غربالگری انجام نشده است، تشخیص دهد. غربالگری سرطان پروستات با کاهش خطر مرگ ناشی از سرطانپروستات همراه می باشد. در مردانی که از خطر کم تا متوسط برخوردارند، غربالگری از سن ۵۰ سالگی شروع میشود، در مردانی که از خطر بیشتری برخوردارند، ازجمله کسانی که سرطان پروستاتدر بستگان درجه یک آنها پیش از سن ۶۵ سالگی تشخیص داده شده، باید غربالگری از سن ۴۵ سالگی شروع شود و درنهایت مردانی که در چند عضو خانواده آنها سرطان پروستات پیش از سن ۶۵ سالگی تشخیص داده شده، بایداز سن ۴۰ سالگی شروع شود.
جهت مشاوره و درخواست نوبت دکتر مریم میرزایی مقدم متخصص رادیوتراپی، انکولوژی و شیمی درمانی با شماره های ۶۶۱۲۶۰۴۴ – ۶۶۱۲۶۰۶۵ و اینستاگرام ایشان در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه