آیا امکان بارداری در زنان دارای سرطان دهانه رحم وجود دارد؟

آیا امکان بارداری در زنان دارای سرطان دهانه رحم وجود دارد؟

 

سرطان دهانه رحم و بارداری

یکی از مهم ترین تجربه هایی که همه زنان در زندگی می توانند داشته باشند بارداری و زایمان است. اما در مسیر بارداری و زایمان و نیز تجربه مادر شدن گاها مشکلات و موانعی پیش می آید که اختلالاتی را در روند عادی این تجربه یعنی بارداری ایجاد می کند.

در چند ساله اخیر یکی از معضلات و بیماری هایی که موجب شده است روند بارداری تا حدودی از مسیر طبیعی و عادی خود خارج شود سرطان دهانه رحم در زنان است.

 

تعریف مختصری از سرطان دهانه رحم

سرطان دهانه رحم از جمله بیماری های زنانه است که در چند ساله اخیر آمار قابل توجهی از زنان به این بیماری مبتلا شده اند.

 علل زمینه ساز از این قرارند:

سرطان دهانه رحم
سرطان دهانه رحم

 

یکی از مهم ترین نکاتی که در این زمینه وجود دارد این است که این بیماری در صورتی که به موقع و به هنگام تشخیص داده شود روند درمانی ساده و ثمر بخشی را خواهد داشت. از این رو به تمامی زنان توصیه می شود که در فواصل زمانی مشخص و کوتاهی تحت آزمایشات و بررسی‌ های دقیق (تشخیص سرطان) قرار گیرند.

چنین مسئله ای این امکان را فراهم می کند درصورتی که بیماری خاصی در نواحی رحمی و تخمدان ‌ها از جمله کیست تخمدان، وجود داشته باشد در اولین فرصت روند درمانی برای آنان انجام شود.

دیگر یافته های پزشکی
بررسی انواع سرطان در زنان و درمان آنها

 

❓ یکی از پرتکرار ترین سوالاتی که اکثر بانوان در مراجعه به کلینیک همراه مطرح می کنند این است که: آیا بارداری با وجود سرطان دهانه رحم امکان پذیر است؟

 

✔ در پاسخ به این سوال باید بگویم:

درمان سرطان دهانه رحم، جراحی و برداشت کامل رحم یا رادیوتراپی به همراه شیمی درمانی سرطان رحم توسط بهترین متخصص شیمی درمانی در تهران و براکی تراپی است، در نتیجه بعد از درمان سرطان دهانه رحم امکان بارداری برای فرد مبتلا وجود ندارد. ولی می ‌توان از روش ‌های جایگزین دیگری مانند لقاح مصنوعی (IVF) و رحم اجاره ای استفاده کرد.

 

روش های جایگزین بارداری پس از جراحی برداشتن رحم

  • لقاح مصنوعی  (IVF)

روش لقاح مصنوعی یا IVF (In Vitro Fertilization) یکی از تکنیک ‌های پیشرفته در درمان ناباروری است. در این روش، تخمک زن و اسپرم مرد در محیط آزمایشگاه ترکیب می ‌شوند تا لقاح صورت گیرد و جنین تشکیل شود. سپس جنین به رحم زن منتقل می ‌شود. این روش برای زوج‌ هایی که به دلایل مختلف از جمله برداشتن رحم، انسداد لوله ‌های رحمی، مشکلات اسپرم یا سن بالا دچار ناباروری هستند، مناسب است.

  • رحم اجاره‌ ای

در این روش، جنین حاصل از لقاح تخمک و اسپرم زوج متقاضی به رحم یک زن دیگر (مادر جایگزین) منتقل می‌ شود. این روش معمولا برای زنانی که قادر به بارداری نیستند یا به دلایل پزشکی نمی ‌توانند بارداری را تحمل کنند، استفاده می ‌شود. مادر جایگزین جنین را تا زمان زایمان در رحم خود حمل می ‌کند و نوزاد پس از تولد به والدین ژنتیکی تحویل داده می ‌شود.

هر دو روش تحت نظارت دقیق پزشکی و بصورت قانونی امکان پذیر است و کمک می ‌کند تا زوج‌ های نابارور شانس داشتن فرزند را تجربه کنند.

 

توصیه ‌های مهم پزشکی خانم دکتر میرزایی جهت پیشگیری از سرطان دهانه رحم

۱. تشخیص زود هنگام بیماری

یکی از نکات مهمی که بانوان بالای ۴۰ سال باید از آن آگاه باشند، انجام معاینات دوره ای و آزمایش پاپ اسمیر می ‌باشد. انجام منظم این آزمایشات تحت نظر پزشک متخصص زنان، ابتلا به سرطان دهانه رحم را در مراحل اولیه مشخص کرده و سبب می شود تا سرطان در همان مراحل ابتدایی با راهکارهای درمانی رفع شود.

دیگر یافته های پزشکی
خطر ویروس HPV و رابطه آن با سرطان دهانه رحم چه می باشد؟
تشخیص سرطان دهانه رحم توسط پاپ اسمیر
تشخیص سرطان دهانه رحم توسط آزمایش پاپ اسمیر

 

۲. تزریق واکسن HPV

واکسن ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) می‌ تواند از انواع پرخطر این ویروس که عامل اصلی سرطان دهانه رحم هستند، پیشگیری کند. بهترین زمان برای دریافت واکسن در سنین نوجوانی و پیش از شروع فعالیت جنسی است.

۳. استفاده از روش ‌های محافظتی در روابط جنسی

استفاده از روش های محافظتی مانند کاندوم در روابط جنسی می ‌تواند خطر ابتلا به ویروس HPV و سایر ویروس ها و عفونت ‌های مقاربتی را کاهش دهد.

پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم
پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم

 

۴. پیگیری و درمان عفونت ‌های مکرر

عفونت ‌های مکرر و درمان‌ نشده در ناحیه تناسلی می ‌توانند زمینه ‌ساز تغییرات سلولی شوند. درمان به‌ موقع عفونت‌ ها از بروز مشکلات جدی مانند سرطان دهانه رحم جلوگیری می‌ کند.

۵. ترک سیگار

مصرف سیگار با تضعیف سیستم ایمنی و ایجاد تغییرات در سلول‌ های دهانه رحم، خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش می ‌دهد. ترک سیگار یکی از روش ‌های مؤثر پیشگیری است.

۶. تغذیه سالم و تقویت سیستم ایمنی

مصرف غذاهای غنی از ویتامین‌ ها، به ‌ویژه ویتامین C و E، و آنتی ‌اکسیدان‌ ها می ‌تواند به تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر تغییرات سلولی کمک کند.

رعایت این توصیه‌ ها می‌ تواند خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را به میزان قابل توجهی در بانوان کاهش دهد.

 

جهت مشاوره و یا درخواست نوبت حضوری دکتر مریم میرزایی مقدم متخصص انکولوژی، رادیوتراپی و شیمی درمانی با شماره های ۰۲۱۸۶۱۲۶۱۹۳ ـ ۰۲۱۸۶۱۲۶۳۹۵ و اینستاگرام ایشان در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *