همه چیز درباره کرونا و درمان
در این روزها که شیوع ویروس کرونا زندگی همه ما را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده است، افزایش دانش و اطلاعات ما در مورد بیماری کرونا برای کاهش اضطراب ضرورت دارد.
یکی از انواع تازه ویروس کرونا ویروس COVID-19 است. این ویروس بیشتر باعث بیماری تنفسی و درگیری ریه میشود و با علائم شبه آنفلوانزای خود مانند تب و سرفه آغاز میگردد. در موارد شدید، فرد ممکن است مشکلات شدید تنفسی را هم تجربه کند. این بیماری میتواند زندگی مبتلایان را به طور جدی تهدید کند.
خوب است اشاره کنیم که بهترین راه پیشگیری از سرایت ویروس کرونا، شستشوی دستها با مایع شوینده دست یا صابون برای حداقل بیست ثانیه، خودداری از تماس دست آلوده با صورت و رعایت فاصله فیزیکی از سایر افراد است.
مهمترین علائم ویروس کرونا
مهمترین علائم ویروس کرونا که تا امروز شناخته شدهاند، عبارتند از:
- تب
- سرفه خشک (در بیشتر موارد بدون خلط)
- سردرد
- گرفتگی بینی
- سوزش گلو
- مشکلات تنفسی
- کبودی لبها یا صورت
- لرز و بدن درد
- فقدان ناگهانی بویایی یا چشایی
- التهاب مخاط چشم
- مشکلات گوارشی
- خستگی
- درد قفسه سینه
- علائم پوستی
چه کسانی شدیدا در معرض خطر ویروس کرونا هستند؟
افراد بالای ۶۵ سال
افراد با این بیماری ها
- فشار خون بالا
- دیابت (قند خون)
- بیماری های قلبی یا گردش خون
- بیماری های تنفسی (آسم)
- بیماری ها و درمان هایی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند
- سرطان
افراد مبتلا به سرطان از آنجا که ممکن است تحت درمان با انواع داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی باشند، در گروههای در معرض خطر درنظر گرفته میشوند و برای پیشگیری و درمان عفونت باید جدیتر و با دقت بیشتری عمل نمایند.
کرونا در افراد مبتلا به سرطان
برخی از پروسههای درمانی سرطان مانند شیمیدرمانی میتواند سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف نماید و ممکن است خطر ابتلا به بیماری شدید کووید-۱۹ را افزایش دهد. افرادی که در گذشته برای سرطان معالجه میشدند، ممکن است سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشند و این عامل میتواند آنها را در معرض ابتلا به نوع شدید کووید-۱۹ قرار دهد. نجاتیافتگان از بیماری سرطان میتوانند در مورد نگرانیهای خود با پزشک متخصص درمان سرطان خود مشورت نمایند.
بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری، جلوگیری از قرار گرفتن فرد بیمار در معرض این ویروس است. اگر در حال دریافت درمان برای سرطان هستید، لطفا قبل از مراجعه بعدی با مرکز ارائه دهنده این مراقبتها تماس گرفته و راهنماییها و دستورالعمل های آنها را دنبال کنید. از آنجا که سیستمهای ارائهدهنده مراقبتهای درمانی فعالیتهای خود را برای مقابله با کووید-۱۹ تنظیم میکنند، ممکن است پزشکان معالجِ بیماران مبتلا به سرطان، زمان و نحوه ارائه این خدمات را نیز تغییر دهند. میزان خطر عدم دریافت معالجه و یا ویزیت نشدن توسط پزشک باید نسبت به خطر در معرض ویروس قرار گرفتن سنجیده شود.
برخی درمانهای سرطان را میتوان بدون مشکل به تأخیر انداخت، در حالیکه در برخی دیگر از درمانها این امکان وجود ندارد. برخی از ویزیتهای روتین را میتوان به تعویق انداخته و یا اینکه از طریق تلفن و یا به صورت آنلاین به آن پرداخت. اگر برای درمان سرطان داروهای خوراکی مصرف میکنید ممکن است بتوانید داروهای خود را بدون نیاز به رفتن به داروخانه دریافت نمایید. بیمارستان و یا مراکز درمانی ممکن است از افراد با ریسک بالا بخواهند تا در مکانی عاری از افراد تحت درمان کرونا ویزیت و درمان شوند.
بررسی ها نشان می دهد که افراد مبتلا به سرطان ریه که در طی 3 ماه از تشخیص COVID-19 تحت شیمی درمانی سرطان ریه قرار گرفتند، در مقایسه با سایر روش های درمانی، خطر مرگ را افزایش می دهند. در تجزیه و تحلیل داده ها بر روی 400 بیمار سرطانی، محققان نتیجه گرفتند که فقط بیمارانی که تحت شیمی درمانی هستند، به تنهایی یا در ترکیب با سایر روش های درمانی، خطر مرگ و میر ناشی از ویروس را به میزان قابل توجهی (64 درصد) افزایش می دهند. دکتر لئورا هورن، محقق سرطان و مدیر برنامه انکولوژی توراسیک در مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت در این مورد می گوید که تحقیقات در مورد COVID-19 و مرگ سرطانی همچنان در حال تکامل است.
پژوهش های اخیر در رابطه با کرونا و سرطان
کارشناسان آلمانی با توجه به وضعیت کنونی سیستم درمانی در اثر کرونا نسبت به تشخیص دیرهنگام سرطان هشدار داده و درمان این بیماران را در خطر میبینند. پژوهشگران بریتانیایی هم از بزرگترین تهدید برای تحقیقات سرطانی خبر میدهند. بنابر برآورد کارشناسان سازمانها، در آینده جهان با بیماران بسیاری روبرو خواهد بود که بیماری سرطان در آنها خیلی دیر تشخیص داده شده و به همین خاطر شانس بهبودی آنها هم کاهش یافته است. پیشبینی این سازمانها افزایش شمار مرگ و میر بیماران سرطانی در سالهای پیش روست. آنها از سیاستمداران خواستهاند که از ظرفیتهای مراقبتی و درمانی در بیمارستانها در مورد بیماران سرطانی اطمینان حاصل کرده و دسترسی بدون محدودیت همانند دوران پیش از کرونا به منابع مورد نیاز را فراهم کنند.
آیا بیماران سرطانی می توانند واکسن کرونا بزنند؟
تزریق واکسن کرونا یا عدم تزریق آن از اصلی ترین دغدغه های مبتلایان به سرطان است و این بیماران باید بدانند که صرف نظر از هر نوع درمان، می توانند واکسن کرونا را دریافت کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به طور کلی تمام بیماران مبتلا به سرطان باید در اولویت دریافت واکسن کرونا باشند. تصمیم گیری در مورد زمان بندی واکسیناسیون کووید- ۱۹ در بیماران دچار بدخیمی، باید به صورت فرد به فرد و تحت مشاوره پزشک انکولوژیست انجام شود.
نکته قابل توجه این است که اگر سرطان فعال یا بدخیم هماتولوژیکی دارید که نیاز به شیمی درمانی دارد یا در پنج سال گذشته تومور تشخیص داده شده داشته اید، ممکن است خطر ابتلا به بیماری کرونای شدید در شما افزایش داشته باشد و احتمالا برای واکسیناسیون در اولویت قرار خواهید گرفت. شایان ذکر است صرف نظر از هر نوع درمانی که بیماران مبتلا به سرطان دارند میتوانند واکسن کرونا را دریافت کنند و تزریق واکسن مانعی برای ادامه درمان نیست.
🎗 صحبت های سرکار خانم دکتر مریم میرزایی مقدم در رابطه با اینکه آیا بیماران سرطانی می توانند واکسن کرونا بزنند؟ 🎗
افراد مبتلا به سرطان و خانوادههای آنها باید به نکات زیر توجه داشته باشند
در محیط های درمانی
🎗 در صورت نیاز به مراجعه به مراکز تشخیصی درمانی، زمان حضور خود را به حداقل برسانید و از حضور در فضاهای انتظار شلوغ اجتناب کنید.
🎗 در زمان انتظار برای ویزیت در سالن انتظار بیمارستان یا مطب، حداقل فاصله یک متر را با سایر افراد رعایت کنید.
🎗 در هنگام مراجعه به محیط های تشخیص درمانی، حتما از ماسک مناسب و ترجیحا دستکش استفاده کنید و از لمس دهان، بینی و چشم خودداری نمایید.
در محیط خانه
🎗 در صورتی که برای خدمات تشخیصی درمانی به بیمارستان، کلینیک یا مطب مراجعه کردهاید، پس از بازگشت به خانه و در بدو ورود، تمام لباس های خود را در سبد شستشو یا ماشین لباس شویی قرار دهید، بلافاصله دوش بگیرید و لباس تمیز بپوشید.
🎗 توصیه میشود یک فرد سالم مسئول رسیدگی به بیمار مبتلا به سرطان باشد. ضروری است این فرد بیشتر از سایر اعضای خانواده اصول بهداشتی را رعایت نماید و کمترین تماس را با محیط های خارج از خانه و سایر افراد خانواده داشته باشد. فرد مراقبت کننده باید در تمام لحظات مراقبت از بیمار، ماسک به صورت داشته و قبل و بعد از هر مراقبت دست های خود را طبق دستورالعمل های عمومی، ضدعفونی کند.
🎗 توصیه میشود تمام لوازم شخصی بیمار (شامل لوازم بهداشت شخصی، ظروف مورد استفاده برای خوردن غذا و لوازم محل استراحت بیمار مانند بالش و ملافه و تشک) از سایر اعضای خانواده جدا و مختص فرد مبتلا به سرطان باشد.
🎗 تلاش کنید بیمار در فضایی مخصوص به خود جدا از سایر اعضای خانواده بوده و کمتر از این فضا خارج شود. با توجه به خطر بالاتر ایجاد لخته عروقی در بیشتر افراد مبتلا به سرطان تحت درمان، محدود کردن فرد بیمار در یک اتاق به هیچ وجه به معنای کم تحرکی نیست و لازم است بیمار تحرک معمول را داشته باشد.
🎗 تا حد ممکن فردی غیر از اعضای ساکن در خانه، به محل زندگی فرد مبتلا به سرطان رفت و آمد نداشته باشد.
🎗 مواجهه بیمار با دیگر اعضای خانواده را محدود کرده و فضای مشترک را به حداقل برسانید. اطمینان حاصل کنید که فضاهای مشترک (مثل آشپزخانه و حمام) به خوبی تهویه میگردند.
🎗 تلاش کنید تمام سطوحی که بیمار با آن ها در تماس است (مثل لوازم اتاق خواب و روشور دستشویی) حداقل روزی دو بار ضدعفونی شود.
🎗 توصیه می شود ضدعفونی کردن سطوح با پارچه مرطوب شده با مواد ضد عفونی کننده انجام شود.
تمام تلاش خود را در جهت حفظ آرامش خود و بیمار به کار ببرید و سعی کنید محیطی آرام و بدون استرس در منزل فراهم کنید. در انتها امیدواریم که تمامی نکات و توصیه های مهم در زمینه کرونا را به سمع و نظر شما رسانده باشیم. در نهایت این توصیه را داریم که اگر بیماران سرطانی دارید در این روزها مراقبت بیشتری داشته باشید تا خطری متوجه حال شان نباشد.
جهت مشاوره و درخواست نوبت دکتر مریم میرزایی مقدم متخصص رادیوتراپی، انکولوژی و شیمی درمانی با شماره های ۶۶۱۲۶۰۴۴ – ۶۶۱۲۶۰۶۵ و اینستاگرام ایشان در ارتباط باشید.
بدون دیدگاه